Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2007 15:51 - Opel Corsa Hybrid: Зелената вълна
Автор: zberov Категория: Лични дневници   
Прочетен: 793 Коментари: 0 Гласове:
0



Представяйки концепцията Corsa Hybrid, Opel се присъединява към световната тенденция за конструиране на автомобили с по-нисък разход на гориво. Обещаното от германците постижение в този случай е 3,75 литра дизел на 100 км. Скоро също така може да се очаква и flexifuel изпълнение на Vectra.



И двете концепции могат да бъдат видяни за пръв път на автомобилното изложение във Франкфурт. Разликата между тях е същността на използваната система: Corsa Hybrid е обурудван със стартер-генератор и старт-стоп автоматика, а алтернативната Vectra залага на смес от бензин и биоетанол Е85. Двулитровият турбодвигател във Vectra Flexpower генерира максимална мощност от 175 к. с. и 265 Нм въртящ момент.
Хибридната студия на Corsa е задвижвана от комбиниран с ремъчен стартер-генератор 1,3-литров дизелов двигател, а батериите са литиево-йонни. Ефектът от работата на двете системи се изразява във изумителни 99 грама CO2 на 100 км.

Дебют за Eco-Flex във Франкфурт

Разширяването на меделното разнообразие с екологични автомобили в Opel включва новата линия Eco-Flex. Първият и представител е 1,3-литровият CDTI Eco-Flex Corsa, който по данни на производителя не се ограничава в разхода на гориво, но за сметка на това има понижени стойности по отношение на вредните емисии – само 119 грама CO2 на 100 км.
Други моделни семейства също ще се присъединят към природосъобразната инициатива, като първи ще стартират Meriva и Astra, както и Zafira и Combo с дигател на замен газ. Бихте могли да ги поръчате след декември тази година.


Тагове:   Corsa,   Opel,   вълна,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив