Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.08.2007 16:17 - Honda показа новия Accord
Автор: zberov Категория: Хоби   
Прочетен: 722 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 31.08.2007 16:18


Accord 2008-а ще тръгне първо в Щатите през следващия месец



Моделът Accord е сред най-успешните на японския производител Honda. Традицията продължава с поредния нов Accord, модел 2008-а.
Всичко в новата кола е по-голямо и по-хубаво от старата, независимо дали става дума за габарити, вътрешен обем, стандартно оборудване, мощност на двигателя или горивна икономичност, предаде auto-press.net
Accord 2008-а е със 75 мм по-дълъг, междуосието е пораснало с 58 мм, стъпката с 30 мм.
В сравнение с актуалните модели на конкуренцията - Nissan Altima и Maxima, Toyota Camry и Hyundai Sonata, интериорът на Accord е най-просторен, а на дължина новата Honda отстъпва само на Maxima.
Интересно да се отбележи, че първото поколение на Accord е имало по-късо междуосие отколкото сегашният най-малък модел на марката - Jazz.
Под капака на колата е разположен най-големият двигател предлажган някога за автомобил на Honda- 3.5-литров, V-6 с максимална мощност 270 к.с. при 6200/мин, което е с 25 к.с. повече отколкото предлагаше предишният 3-литров, V-6 мотор.
Двигателят е снабден със система за деактивация на част от цилиндрите от работа, когато няма нужда от пълната му мощност.
За разлика от предишният модел, при който се изключваха три от шестте цилиндъра при ниско натоварване, при новата кола електрониката може да изключи от работа три, четири или дори и шестте цилиндъра.
Според Honda новата система дава по-висока икономичност на новата кола, независимо от добавеният половин литър ходов обем и нарасналата мощност на мотора.
Във варианта купе, който е и по-къс, двигателят е без деактиватор, предавателната кутия е шестстепенна, класическа, предлагат се още и два варианта на 2-литров двигател.
Базовият е с мощност 177 к.с., а вторият предлага 190 к.с. благодарение на по-различната програма за мениджмънт на мотора и по-високата компресия.
За новия модел, обаче, няма да се предлага бензиново електрическия хибриден вариант.
Accord 2008-а ще тръгне първо в Щатите през следващия месец в ценовата категория 20-30 хиляди долара.


Тагове:   Honda,   новия,


Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

Архив